|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
OneGirlWho |
Wysłany: 2009-01-30, 17:17 Dom Bankietowy "Królewska" Jabłonna
|

Rodzina głoduje, bo ja netuje
|
Jako autorka wątku na G. postanowiłam przenieść temat na "Babiniec". Skopiowałam podstawowe informację dotyczące sali.
| OneGirlWho napisał/a: | Całą kwotę za przyjęcie weselne wpłaca się 2 tygodnie przed weselem. Ostateczną listę gości również podaje się 2 tygodnie przed przyjęciem weselnym.
Dzieci do 4 lat - gratis, od 4 do 10 lat - 50 % ceny, fotograf, kamerzysta, DJ/Orkiestra - 50% ceny.
Szampana na wejście, alkohol, zimne napoje należy załatwić we własnym zakresie.
Pudełka do zapakowania jedzenia, które zostało po przyjęciu weselnym należy załatwić we własnym zakresie. |
Moja opinia na temat "Królewskiej" po naszym przyjęciu weselnym:
| OneGirlWho napisał/a: | Jesteśmy już po weselu w "Królewskiej" - było bosko . Jedzenia było bardzo dużo - nie do zjedzenia, porcje były ogromne, wszystkie potrawy były pyszne, obsługa bardzo sprawna, wystrój sali - miodzio - jednym słowem: nic dodać nic ująć. Wszyscy goście zachwycali się salą i pytali jak ją znaleźliśmy . |
| OneGirlWho napisał/a: |
| Marcia24 napisał/a: | OneGirlWho - bardzo sie ciesze, ze wszystko sie udało
ale opowiedz nam coś więcej o dekoracjach, daniach, torcie i w ogole |
Na sali mieliśmy 2 duże bukiety kwiatów - 1 bukiet stał przy wejściu, 2 przy słodkim stole. Na stołach stały kielichy z płaskimi dekoracjami kwiatowymi i pływającymi świeczkami - kształtem przypominały wianuszki. Wszystkie dekoracje były zrobione z eustom + dodatki. Wszystkim gościom bardzo podobały się dekoracje. Dwa bukiety zabraliśmy do domu - kwiaty musiały być bardzo świeże, ponieważ stały w wazonie prawie 2 tygodnie.
Jedzenia było bardzo dużo - na stołach było mnóstwo przystawek - człowiek chciałby wszystkiego spróbować, ale żołądek na to nie pozwalał. Dania serwowane były ogromne, nawet mężczyźni nie byli w stanie zjeść wszystkiego.
Tort był podany po oczepinach - wjechał na salę przy zgaszonym świetle, przy muzyce z "Gwiezdnych Wojen" - wyglądało to bosko.
Wszyscy goście byli zachwyceni salą - pytali jak ją znaleźliśmy .
Po weselu dużo osób nam mówiło, że jeszcze nie byli na tam pięknym ślubie i weselu i chyba nigdy już nie będą .
| Marcia24 napisał/a: | | Tak sie jeszcze zastanawiam, na ile przed weselem jechaliście ustalać wszystko z p.Arturem? |
1,5 tygodnia przed ślubem pojechaliśmy na salę domówić szczegóły i zapłacić za salę. W czwartek - 2 dni przed ślubem - zawieźliśmy napoje i alkohol. W dniu ślubu pojechaliśmy sprawdzić ułożenie winietek i zawieźliśmy zawieszki na wódkę. |
Wklejam kilka zdjęć sali z naszego przyjęcia weselnego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Lorien |
Wysłany: 2009-02-03, 21:55
|

|
Ja jako aktywnie udzielajaca sie na G. w tym watku uzupełniam
| Marcia24 napisał/a: | To i ja z przyjemnością mogę polecić Królewska - to cudowne magiczne miejsce ze wspaniała obsługa! W ta sobote odbyło sie nasze wesele - Artura moge okreslić słowami "rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmuja mi troche wiecej czasu" - dzięki jego fachowej opiece nad impreza my mogliśmy sie całą noc bawic i rozkoszować tymi pięknymi chwilami. Także przed weselem bylismy pod wrazeniem profesjonalizmu i otwartości - co można zrobic na sali.
Jedzenie było przepyszne, jednak było go tak strasznie dużo, że nawet połowy nie udało nam się spróbować, ale desery i stół wiejski mniam. Na naszym weselu było niecałe 100 osób i sala była w sam raz - zarówno przy stolikach było dużo miejsca, jak i na parkiecie (choc wiadamo, ze przez większosć czasu goście na parkiecie się zmieniali). Wszyscy goście - z nami na przedzie - byli oczarowani sala i obsługa. Panowie co ważne byli zachwyceni, ze to pierwsze wesele, na którym wódka jest zimna
Jeśli chodzi o dekoracje, to niestety nie mam jeszcze zdjeć - na stołach były szklane kule z bukietami z różowej eustomy, na słodkich stołach wielkie bukiety, natomiast w łazienkach wysokie wazony z różowymi liliami, a przed wejściem wielka kompozycja z różowych kwiatów. Mam tylko zdjątko naszego stołu, gdzie widac kawałek dekoracji za nami.
Jeszcze raz wielkie dzięki dla całej obsługi Królewskiej! |
Z czasem pojawiły się zdjęcia dekoracji:
dekoracja za nami

jeden ze słodkich stołów (ten mniejszy)
i parkiet z góry - wszyscy się spokojnie mieszcza i zabawa na całego.
No i może komuś się przydadzą noclegi w okolicy:
| Marcia24 napisał/a: | | Z tego co ja wiem, to noclegi można załatwić w internacie (Hotel Garnizonowy) w Legionowie, który znajduje się całkiem niedaleko od sali - niestety nie wiem, jak wygląda kwestia standardów i cen. Poza tym w Komornicy - kawałek dalej jest hotel Sienkiewicz, gdzie maja sporo pokoi (pod warunkim, ze sami nie mają wesela). W Stanisławowie jest pensjonat Twins Bed&Breakfast, i chyba w samym Legionowie jest jeszcze jeden hotel przy restauracji Prezydencka. Tyle co ja wiem - na początku też myśleliśmy o noclegach, ale potem stanęło na wynajęciu autokaru. Powodzenia |
|
|
|
|
|
|
|
|
limonka82 |
Wysłany: 2009-02-23, 22:01
|

On znów gotuje bo ja wciąż netuje
Jak do nas trafilas?: g.
|
Bardzo miło czyta się pozytwne i ciepłe opinie o Królewskiej, potwierdza to trafność mojego wyboru nie ukrywam, że śledziłam Wasze wpisy na G. i dzięki nim pozyskałam wiele informacji na temat tej urokliwej sali!
cudne zdjęcia!
|
|
|
|
|
|
|
|
radiowiec_wawa |
Wysłany: 2009-02-23, 23:46
|
|
Temat po temacie, a bałagan w chacie
|
Jako czesty bywalec tego lokalu podpisuje sie wszystkimi lapami pod pozytywami Krolewska to fajny wybor.
|
|
|
|
|
|
|
madea |
Wysłany: 2009-02-25, 12:00
|

Forumowy wyjadacz
|
My też mieliśmy wesele w Królewskiej w zeszłym roku. Polecam w 100%! W razie jakiś pytań proszę o wiadomość na priv. - chętnie sobie powspominam i może coś doradzę...
|
|
|
|
|
|
|
limonka82 |
Wysłany: 2009-02-25, 16:23
|

|
Dziewczęta
dekoracje kwiatowe musiałyście zamawiać same, sala żadnych bukietów/kompozycji nie zapewnia??
zastanawiam się nad skorzystaniem z usług kwiaciarni zlokalizowanych w Jabłonnie/Legionowie, czy któraś z Was korzystała może z ich usług?
|
|
|
|
|
|
|
|
madea |
Wysłany: 2009-02-25, 17:25
|

Forumowy wyjadacz
|
| limonka82 napisał/a: | Dziewczęta
dekoracje kwiatowe musiałyście zamawiać same, sala żadnych bukietów/kompozycji nie zapewnia??
zastanawiam się nad skorzystaniem z usług kwiaciarni zlokalizowanych w Jabłonnie/Legionowie, czy któraś z Was korzystała może z ich usług? |
Kwiaty zamawialiśmy we własnym zakresie, ale wiem, że Królewska ma jakąś zaprzyjaźnioną kwiaciarnię... Ale nie korzystaliśmy z niej.
|
|
|
|
|
|
|
OneGirlWho |
Wysłany: 2009-02-26, 11:04
|

|
| limonka82 napisał/a: | | dekoracje kwiatowe musiałyście zamawiać same, sala żadnych bukietów/kompozycji nie zapewnia?? |
Niestety, ale dekoracje kwiatowe (na stoły i przy słodkim stole) należy załatwić we własnym zakresie.
| limonka82 napisał/a: | | zastanawiam się nad skorzystaniem z usług kwiaciarni zlokalizowanych w Jabłonnie/Legionowie, czy któraś z Was korzystała może z ich usług? |
U nas dekoracje kwiatowe sali robiła kwiaciarnia, w której zamawialiśmy wszystkie dekoracje kwiatowe do ślubu (bukiet ślubny, dekoracja samochodu itp.) i nie była to kwiaciarnia z okolic sali.
|
|
|
|
|
|
|
|
Lorien |
Wysłany: 2009-02-26, 11:29
|

|
Nam także dekoracje robiła florystka, zajmująca sie oprawą kwiatową - oczywiście ze strony sali pełna współpraca.
Pamiętam, ze byłam sie dowiadywać o dekoracje Królewskiej w firmie Alex - tam florystka rzuciła cene w okolicach 2-3 tys. jak dla mnie stanowczo za dużo, jak za sale, której urode trzeba tylko podkreślić.
|
|
|
|
|
|
|
|
limonka82 |
Wysłany: 2009-02-26, 13:19
|

|
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
Oczywiście sala jest na tyle urokliwa, że dekoracje kwiatowe tylko dopełnią jej stylu
zastanawiam się nad liliami (w wazonach) bądź główki kwiatów + pływające świece w kielichach
pomyślałam, że kwiaciarnia zlokalizowana blisko sali zaoszczędzi czasu z dowozem
|
|
|
|
|
|
|
|
Lorien |
Wysłany: 2009-02-26, 13:50
|

|
| limonka82 napisał/a: | | zastanawiam się nad liliami (w wazonach) bądź główki kwiatów + pływające świece w kielichach |
my mieliśmy różowe lilie - uwaga na wycięcie środka, żeby nie brudziły i zbyt intensywnie nie pachniały - w wysokich tubach przed wejściem i w łazienkach. A takie główki kwiatów i swiece miała MaryJane - na g. powinny być zdjęcia. My też sie nad tym zastanawialiśmy ale pomysł padł bo nie wymyśliliśmy jak zmieniać te świece, które zgasną
|
|
|
|
|
|
|
|
Laura |
Wysłany: 2009-02-26, 20:46
|

Forumowy wyjadacz
|
|
Dziewczyny a ile osób miałyście na weselu?
|
|
|
|
|
|
|
|
Lorien |
Wysłany: 2009-02-26, 21:01
|

|
równiutko 100 na 11 okrągłych stolików
|
|
|
|
|
|
|
|
OneGirlWho |
Wysłany: 2009-02-27, 09:08
|

|
| Laura napisał/a: | | Dziewczyny a ile osób miałyście na weselu? |
83 osoby (+ DJ, fotograf, kamerzysta).
|
|
|
|
|
|
|
|
limonka82 |
Wysłany: 2009-03-12, 15:55
|

|
jesteśmy też na etapie analizowania Menu - chcemy na pewno trochę je zmodyfikować, żeby ostatecznie stworzyć najlepszy
na pewno możecie polecić mi jedzonko i podzielić się opiniami
będę wdzięczna za wszystkie odp
|
|
|
|
|
|
|
|
|